Paine impletita a la Mala cu cartofi si ulei de masline

de babi5 in Piine, 30 Iul 2013 | 4479 vizualizari

 

Pentru ca este cald si painea se acreste destul de repede, ca sa stea mai moale si mai mult timp, am adaugat la ea citiva cartofi si un picut de ulei de masline. Este painea noastra cea de toate zilele buna, bunuta...si multumim lui Dumnezeu ca ne-o daruieste pe mesele noastre in fiecare zi asa cum este

 

INGREDIENTE

  • 750 gr faina
  • 1 cubulet drojdie de bere proaspata
  • 3 cartofi
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • 1 lingurita zahar
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paine impletita a la Mala cu cartofi si ulei de masline:

Am pus faina cernuta intr-un castron mai maricel, am facut un cuib in ea, am pus sarea si un picut de zahar, apa  calduta si drojdia si am facut o maia. Am lasat-o sa creasca un picut, apoi cartofii fierti in coaja, i-am curatat, i-am dat prin razatoarea marunta (sau pur si simplu ii faceti piure), i-am pus in maia, am adaugat si uleiul de masline (nu tot, am lasat pentru uns tava si painea deasupra ) si am framintat bine adaugind apa calduta atit cit este nevoie, sa iasa aluatul un picut mai virtos. Cand se desprinde aluatul bine de pe mina se zice ca este bine framintat. Lasam la crescut, apoi l-am  impartit in patru parti egale, am facut rulouri de marimea tavii si le-am impletit. Am uns tava, am asezat painea in tava si am mai lasat 15 minute la crescut. Am uns-o cu uleiul ramas si am dat-o la cuptorul in prealabil incins la 200 grade pentru o ora.  Am scos-o din cuptor, am udat-o un picut deasupra si am acoperit-o. Cind este rece se pune intr-o punga de hirtie sau un saculet de pinza alba.

Pofta mare...si sa dea Bunul Dumnezeu sa avem painica pe masa intotdeauna.

TIPS-URI

1

se pot pune deasupra seminte diverse (susan, mac, chimen )

2

Sa lasati un picut din aluat (aluatel) pentru urmatoarea pinica ajuta bine la dospit

Daca ti-a placut reteta noastra "Paine impletita a la Mala cu cartofi si ulei de masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

babi5 1

30.07.2013, 21:09

te pupa Babi rocsi a iesit chiar neastepta de buna am mincat deja un sfert multumesc deapreciere

Bya Ralu 1

31.07.2013, 10:49

super

babi5 1

31.07.2013, 15:15

Bya Ralu ;x multumesc mult

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte de floarea soarelui